Det finns många där ute som har mycket bra och goda viltrecept och här nedan hittar du just våra favoritrecept på vilt. Viltkött ligger varmt om Sveriges matkultur. Det är inte bara jägare som gillar vilt utan det gör även svenska matälskare som inte jagar. Du kanske har någon släkt eller vän som jagar och har introducerat dig till denna typ av mat, eller så kanske du köper hos någon handlare? För oss är det verkligen viktigt att man tar hand om viltet på rätt sätt efter skottet eftersom att det sannerligen blir ett fantastiskt livsmedel. Du kan göra så otroligt goda -och många maträtter på vilt: du kan hitta på allt från den klassiska älgsteken till en yakiniku på dovhjort. Det vi vill göra med våra recept är inte bara att visa de klassiska rätterna utan även de mer moderna och annorlunda rätterna som också är oerhört goda.

viltfärs med ris
Stark

Viltfärs med ris

Här har du en stark, enkel och väldigt god vilträtt som inte tar dig alls lång tid att tillaga. 2 portioner: Viltfärs: 500g Basmatiris eller

Se recept »
En eld i skogen
Orientaliskt

Adana kebab på vilt

Då vi har rötter i Turkiet ligger den turkiska maten varmt om hjärtat. Därför vill vi dela med oss av vårat hemma recept på Adana

Se recept »
En eld i skogen

Älgburgare med bacon

En perfekt rätt att avnjuta ute en varm sommarkväll med familj eller vänner. Ingredienser burgare: Älgfärs – 500g Grisfärs – 200g 1 packet bacon 2

Se recept »
Mormors kolbullar med lingonsylt
Äta ute

Mormors Kolbullar

Kolbullen är en traditionell rätt som kolarna och skogsarbetarna åt när de bodde och arbetade ute i skogen. Det är en enkel och god lunch

Se recept »

Vad för typer av recept

De viltrecept vi erbjuder är alltifrån den klassiska älgbiffen med brunsås och rårörda lingon, till de mer moderna vilt recepten, exempelvis den perfekta viltburgaren. Du kanske tröttnat på den klassiska rådjurssteken då finns det mycket kul och modernt att göra istället som blir riktigt gott. Det finns många jägare där ute som är lite rädda för att tillaga viltkött. Vilket tyvärr leder till att de inte tar chansen att få äta en så fantastisk råvara. En råvara som inte innehåller någon antibiotika och inte levt i dåliga förhållande. Viltkött är det bästa du kan äta djuren har haft ett fantastiskt liv och det är otroligt klimatsmart.

Vart vi hittar inspiration

Inspirationen hittar vi främst från vår mormor och mamma som introducerade oss till viltköttet med de klassiska rätterna, när vi var små. De lägger verkligen ner tid och kärlek i köttet med mycket kryddor från naturen som ska stärka viltsmaken. Det är det vi gillar att man ska lägga ner lite extra kärlek till ett sånt fint kött. Därför har vi även blivit inspirerade från jägaren och kockprofiler, bland annat Per Morberg som verkligen har en stor passion för mat och speciellt viltkött. Inte bara de klassiska rätterna utan även de mer moderna, vilket vi tycker är viktigt.

Mer om att äta vilt