Älgwallenbergare

I detta viltrecept får vi ta del av en svensk klassiker/ lyxvariant av pannbiffen. Kalvfärs är den stora ingrediensen i en äkta Wallenbergare, därför byter vi ut kalvfärsen till kalvfärs på älgkalv

Ingredienser

Gör såhär

1. Häll ihop ströbröd äggulorna och vätskan så att det sväller lite.

2. Blanda ihop älgfärsen och kryddorna samt grädden. Låt smeten bli lite lös så häll ev i lite extra vätska.

3. Ställ in den färdigblandade viltfärsen i kylen, så det senare blir lättare att forma biffarna.

4. Forma älgfärsen i små biffar och lägg dem sedan var för sig i ”ströbrödssmeten”. 

5. Stek i smör.

Servera med rårörda lingon, ärtor, stekt gullök, klar brunsås eller gräddsås. 

Rårörda lingon

1. Blanda runt lingonen och sockret i en kastrull, bunke eller liknande. 

rårörda lingon i en kastrull

Brunsås

Smaklig måltid!