Älg Tikka Masala

Trött på att göra samma grytor på grytbitar av älg hela tiden? Här har du en ovanlig men väldigt god vilträtt på älg med en touch av Indien.

Ingredienser:

Gör såhär:

1. Börja med att fin hacka gullöken och vitlöken. Morötterna hackar du ner i lagom små bitar.

2. Fräs grytbitarna, finhackade gullöken och vitlöken tillsammans med en stor klick smör i en gjutjärnsgryta. Du kan även lägga till chiliflakes när du steker resterande, då rätten får en extra fin hetta.

3. När grytbitarna på älg, gullöken och vitlöken börjar få en fin färg tillsätter du vattnet. Tillsammans med vattnet lägger du i köttbuljongen, salt och morötterna. Lägg på locket och låt grytan puttra till köttet är mört i lagom låg värme i ca 2 timmar.

4. Du kan nu börja koka upp basmatiriset, och glöm inte att lägga till rikligt med salt till riset när du kokar den. Du kan även lägga till en klick smör när du kokar riset, för att få en god och krämig smak. 

5. Lägg till Tikka masala burkarna efter att grytan har fått puttra i 2 timmar/ när köttet är mört.

6. Koka sedan upp allt efter du lagt till Tikka masala burkarna, och red av med maizenamjöl samtidigt.

7. Lägg upp basmatiriset, tikka masala grytan på en tallrik och toppa med lite koriander över grytan.

Många har krossade tomater i denna rätt, gör en egen kryddmix av tikka masala och lägger till saffran i riset. Men med detta recept vill vi visa att vem som helst kan enkelt med några ingredienser laga en otroligt god och annorlunda vilträtt som får många gäster att bli hur nöjda som helst.

tikka masala på älg

Smaklig måltid!