Vildsvins Schnitzel
Schnitzel är en klassiker som man kan hitta på en lyxrestaurang eller den lokala vägkrogen. Detta recept är inspirerad av en äkta Österrikisk wienerschnitzel fast med en twist då en äkta wienerschnitzel egentligen ska innehålla kalvkött. Hoppas det smakar och lycka till!
Ingredienser:
- 800 gram vildsvinsinnanlår
- 2 dl vetemjöl
- 4 dl ströbröd
- 4 ägg
- smör & rapsolja
Gör såhär:
- Skär vildsvinsköttet tvärs över fibrerna i 2,5 cm tjocka skivor. Banka sedan ut köttet mellan smörpapper med en kastrull, så skivorna blir lövtunna.
- Vispa ihop äggen i en skål och häll mjölet med salt och peppar på en talrikt, samt ströbrödet på en annan tallrik.
- Panera nu schnitzlarna först i mjölet, sedan i äggen och till sist i ströbrödet. Se till att schnitzlarna blir rikligt täckta av panering. Låt det nu torka en stund innan stekning.
- Stek nu schnitzlarna i en stekpanna med smör och olja tills de fått fin färg, cirka 4 minuter per sida.
Till servering:
- Stekt Potatis eller pommes frites
- Lingonsylt
- Citron klyfta
- Smörslungade gröna ärtor
Smaklig Måltid!