Älgstek

Älgstek, en av favorit recepten på älg om du frågar oss på jaktlivet. Här har du den lyxiga och goda viltreceptet på söndagssteken. 

Ingredienser: 

algstek i ugnen

Gör såhär:

1. Börja med att värma upp ugnen till 165g. 

Gnid in kryddorna i köttet och värm upp en stekpanna med smör, och bryn sedan köttet så den får en fin yta på alla sidor. 

2. Skala och hacka ner morötter i lagom små bitar.

Ta bort skalet och hacka ner gullöken. 

3. Lägg ner alla ingredienser i grytan med köttet och sätt sedan ner grytan med locket på i nedre delen av ugnen. 

4. Köttet ska vara i ugnen i cirka 5 timmar. 

5. Såsen gör du av skyn från steken och mellangrädde. Börja med att att sila skyn och tillsätt grädden. Koka sedan upp allt i en kastrull tills 4-5dl återstår. Smaka av såsen och tillsätt salt och svartpeppar.

6. När steken är klar skär du ner den i jämna skivor tvärs över muskeltrådarna. 

7. Servera med svartvinbärs gelé och kokta grönsaker.

algstek, potatis, grönsaker, brunsås och gele

Smaklig måltid!