Grillad älg entrecote på spett med Potatissallad & Tzatziki
Under grillsäsongen är det roligt och gott att ha många recept och ideér på olika måltider. Med detta lyxiga grillspett gjort på älg entrecote och den fräscha potatissalladen med den proteinrika såsen, är denna måltid ett nyttigare och enklare alternativ till grillen.
Grillspetten –
- Entrecote älg – Ca 10 bitar per spett
- Chili – 1
- Vitlök – 2 st
- Timjan – Färsk timjan
- Salt
- Svartpeppar
- Olivolja – Inte så mycket olivolja
Gör såhär:
1. Marinera älg entrecoten kvällen innan. Skär upp Entrecoten i fina bitar till spetten. Finhacka chilin, vitlöken och några kvistar färsk timjan. Salta och peppra viltköttet och häll i lite olivolja. Blanda om allt och lägg platsfolie över bunken med det marinerade älg entrecoten, och ställ den i kylen.
2. Dagen efter trär du upp viltköttet på spetten, ca 10 st per spett.
3. Grilla spetten 3-5 minuter per sida.
4. Servera dem grillade spetten med den hemmagjorda tzatziki och potatissalladen.
Potatissallad –
- Kokt potatis
- Plommontomater
- Röd spetspaprika
- Baby spenat
- Rödlök
- Kapris
- Citron
- Salt
- Svart peppar
Gör såhär:
1. Skala den potatisen du valt till potatissalladen, och koka sen potatisen i saltat vatten 15-20 minuter.
2. Häll av potatisen och hacka sedan potatisen i den storleken du vill att den ska vara. Finhacka plommontomater, röd spetspaprika och rödlök. Lägg sedan till kaprisen och babyspenaten och avsluta med att salta, peppra och pressa ner lite citron i potatissalladen.
Tzatziki –
- Turkisk yoghurt – 0% fetthalt, 11g protein
- Gurka – 1 halv
- Mynta torkad – 1 nypa
- Salt – 1 nypa
- Vitlök – 1
Gör såhär:
Hacka gurkan i fina små bitar eller använd dig av ett rivjärn. Häll sedan ner gurkan med turkisk yoghurten tillsammans med en nypa torkad mynta, salt och avsluta med att pressa ner en vitlök. Rör om allt och sen är den redo att serveras.
Smaklig måltid!