Vildsvins ”ytterfilé” med hasselbackspotatis

Här har du en enkel och lyxig middag att imponera på vänner, familj, partnern eller nån annan. 

Vildsvins marinaden – 

Allt detta tar du i den mängd du själv vill. När marinaden är klar och ihop blandad med köttet så låter du den stå i kylen i några timmar. Minst 2 timmar, så marinaden verkligen få sjunka in i köttet. Sedan när det är dags att tillaga köttet så lägger du köttet i en stekpanna med högvärme. Använd smör och lite rapsolja. Stek köttet så den får en fin stekyta på båda sidorna. Medans köttet stek sätter du ugnen på 150 grader. När köttet har fått en fin stekyta sätter du en ugnstermometer i köttet, och lindar sedan in köttet med folie och skickar in den i ugnen. Ta ut köttet när den har nått en innertemperatur på 68 grader.

Hasselbackspotatis –

Börja med att skala potatisen om du vill det. Sätt sedan ugnen på 225 grader medans du skär potatisen i tunna skivor. För att underlätta att inte kniven går rakt igenom potatisen när du skär tunna skivor så lägger du potatisen på en träslev. Smält smöret om du inte har flytande margarin eller nått liknande. Lägg potatisen på en ugnssäker form och pensla på smöret på potatisen. Ställ in plåten i ugnen och låt potatisen va kvar tills skivorna börjar gå isär ordentligt. Ta sedan ut potatisen och pensla på mer smör, strö över riven parmesan ost, salt och lite svart peppar. Skjutsa sedan in plåten med potatisen igen och låt den stå i ca 20 minuter tills den får en fin gyllenbrun färg och är mjuk inuti.