Mormors Kolbullar

Kolbullen är en traditionell rätt som kolarna och skogsarbetarna åt när de bodde och arbetade ute i skogen. Det är en enkel och god lunch som är perfekt att bjuda jaktkamraterna på när man är ute och jagar.

4 st portioner

Mormors recept skiljer sig från andras då hon har ost i smeten. Det blir mycket godare då osten smälter när man steker kolbullen med fläsket. Självklart måste man inte använda sig av rimmat vildsvin utan det går även med svensk gris.

Tillbehör

Gör såhär

  1. Blada först vetemjölet, vattnet och saltet i en bunke så att det blir en smet.
  2. Tillsätt sedan osten och blanda det med smeten.
  3. När smeten är klar tärna det rimmade vildsvinsköttet och stek så mycket som du vill ha i bullen.
  4. När köttet blivit knaprigt slå då på smeten och stek ungefär 2 min på varje sida. När kolbullen fått en fin yta och man ser hur osten smälter är den klar.
  5. Upprepa tills du stekt all smet och kött. Tillsätt sedan de rårörda lingonen vid servering.

Smaklig måltid!