Älg-bolognese

Italiens pastarätt med ett inslag av sveriges konung och lite hetta.

Ingredienser:

Gör såhär:

  1. Börja med att skala och hacka gullöken, moroten, chillin och vitlöksklyftorna. Hacka moroten i små fina tärningar. 
  2. Lägg grönsakerna i en medelvarm gryta med smör och fräs dem tills de får en fin färg och blir mjuka, de får inte brännas! 
  3. Bryn nu älgfärsen med tomatpuren i en stekpanna med lite olja för att få upp temperaturen, tillsätt sedan smör för smakens skull. 
  4. När köttfärsen är klar rör ner den i grytan och tillsätt de krossade tomaterna och vatten om vätska behövs. 
  5. Låt koka upp, lägg i de färska kryddorna, lagerblad, kalvfonden, salt och peppar. Låt nu såsen puttra i 45 minuter till 1 timme. 
  6. Koka sedan den pasta du önskar enligt anvisning på paketet. Toppa sedan rätten med den goda färska parmesanen. Smaklig måltid!