Lasagne med viltfärs

En rätt som man aldrig tröttnar på, lasagne. Denna rätt är en klassisk god lasagne gjord på viltfärs. Testa, vi lovar att du inte blir besviken på denna vilträtt. Se mer viltrecept här.

Ingredienser:

Om du vill göra din egna bechamelsås så har du ingredienserna här nere, annars köp en färdig bechamelsås burk.

Bechamelsås – 

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka gullöken. Fräs gullöken i olja eller smör i en gryta eller stekpanna, och tillsätt viltfärsen efter någon minut. 

2. Krydda med salt, svartpeppar, basilika och oregano. Tillsätt därefter dem krossade tomaterna, ketchup och en buljongtärning av köttbuljong eller viltfond. Låt det puttra ihop i 10-15 minuter.

3. Bechamelsås, smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och maizenamjölet och rör om i lagom hög värme. Lägg i grädden och koka nu på svag värme. Tillsätt salt och peppar. Ta bort kastrullen från den varma plattan och häll i den rivna osten i den mängd du vill ha. Rör om tills osten har smält, och sen är bechamelsåsen färdig. (Bechamelsåsen ska inte vara lös, så använd dig av maizenamjölet i den mängd du behöver för att såsen ska bli tjock)

4. Använd dig av en gratängform och börja med att ta viltfärssåsen i botten, sedan lasagneplattor, viltfärsen och bechamelsåsen, lasagneplattor osv. Avsluta med den rivna osten på toppen.

5. Lägg in lasagnen i ugnen i ca 30 min. Stick med en gaffel i lasagnen så märker du om den är klar.

Till servering:

Serveras med rivna morötter eller en god sallad.

Smaklig måltid!