Yakiniku på älg

Yakiniku på älg är både enkelt att göra och väldigt gott att tillaga till finmiddagen eller lunchen med jaktkamraterna. Det du behöver först är tillgång till älg entrecote eller älg biff. Sen är det bara att köra, se receptet nedan och hör gärna av er på våra sociala medier hur det blev för just dig att tillaga denna rätt!

Ingredienser:

Gör såhär:

  1. Skär väldigt tunna skivor på älg entrecoten eller biffen. Gör detta när köttet är fryst med en vass kniv, då det är mycket enklare att få till dessa tunna skivor du vill åt när köttet är fryst.
  2. Lägg köttet i en skål/bunke och häll ner soya, mirin, pressade vitlöksklyftor, riven ingefära, strösocker, sambal olek, rapsolja och rör sedan runt alla ingredienser. Sätt över plastfolie över skålen/bunken och låt köttet stå i kylen och marineras i minst 2 timmar.
  3. Koka upp jasminriset, och glöm inte att tillägga rikligt med salt i riset, samtidigt som du gör dig förberedd att steka på köttet.
  4. Häll i lite rapsolja och en klick smör i en stekpanna eller muurikka och häll sedan ner köttet i stekpannan/muurikkan när smöret slutat knastra.
  5. Skär ner limen i klyftor och lägg sedan upp jasminriset och Yakinikun på en tallrik och strö över hackad purjolök och sesamfrön över Yakinikun med den limen på sidan av Yakinikun.
ingredienser till en vilträtt gjort på älg
finhackade älgkötts bitar på en skärbräda
finhackat älgkött i en skål
marinerat älgkött i en skål
älgkött som stek på en muurrika
stekt älgkött i en skål
Yakuniku på älg

Smaklig måltid! Titta gärna in på våra andra viltrecept.