Biff Rydberg på vilt med pepparrotskräm

Biff Rydberg är en snabb, god och enkel svensk klassiker. Passar perfekt med viltkött och behöver inte vara någon filé för att få denna rätt till att bli extra god. I detta viltrecept använder vi oss utav älg innanlår och kan starkt rekommendera detta och många andra viltrecept.

Ingredienser Biff Rydberg:

Portioner 4

600 g – Innanlår, filé, eller biff av älg, rådjur eller hjort. 

700 g – Fast potatis

2-3 st – Gullök

Salt

Svart peppar

Olja

4 msk (till stekning) – Smör

1/2 kruka – Persilja

4 st – Äggula

Ingredienser pepparrotskräm:

1,5 dl – Crème fraîche

2 tsk – Dijonsenap

2 tsk – Riven epparrot

1 tsk – Honung

Salt

Svart peppar

Tillbehör: 

Riven pepparrot

Persilja

Äggula

Gör såhär:

1. Skala och skär potatisen i tärningar. Finhacka gullöken. Stek potatisen i smör och lite olja tills potatisen får en gyllenbrun färg. För att få potatisen mjukare och hålla sig varm medan du steker viltköttet, så kan du sätta in potatisen på en plåt i ugnen på 100 °C.

2. Blanda crème fraîche, dijonsenap, riven pepparrot och honung i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ pepparrotskrämen i kylen till servering. 

3. Stek gullöken med smör och lite olja tills den blir mjuk och får en fin gyllenbrun färg.

4. Skär köttet i stora kuber. När du väl steker viltköttet så låter du pannan bli riktigt varm och steker inte allt på en gång. Om du steker allt på en gång åker massa vätska ut och viltköttet får inte den bruna fina färgen, utan blir torr och grå. Stek med smör och lite olja.

5. Lägg upp viltköttet, potatisen och gullöken på en tallrik. Tillsätt pepparrotskrämen, äggula och finhackad persilja.

Smaklig måltid!