Risotto med rådjurssadel, kantareller och parmesan

Risotto är en krämig och väldigt god italiensk maträtt som uppskattas av många. Denna maträtt har vi gjort med en touch av vilt, så just du som vill tillaga denna rätt kan imponera på släkt eller vänner. En perfekt vilträtt som passar in på alla sorters middagar, och speciellt om du ska fira något eller på festligare tillställningar.

Ingredienser:

Gör så här:

Risotton

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite smör i en kastrull och tillsätt all lök.

2. Häll sedan i risottoriset och stek på medelvärme tills riset börjar bli genomskinligt.

3. Tillsätt vinet och låt allt börja koka.

6. Koka under tiden upp kycklingbuljongen med 6dl till 1L vatten i en liten kastrull på sidan om. Tillsätt sedan buljong, lite i taget. Låt riset suga upp all vätska innan du har på mer. Fortsätt ösa på buljong tills risotton är mjuk och krämig men med lite tuggmotstånd.

7. Stek kantareller på sidan om med smör och lite olivolja, salta och peppra kantarellerna när du tycker att dem fått en fin färg.

8. Rör i riven ost i risotton och låt den smälta ner.

Gör så här:

Rådjurssadeln

1. Gnid in salt, peppar, timjan och rosmarin på rådjurssadeln.

2. Stek sedan rådjurssadeln i en varm stekpanna tillsammans med en stor klick smör, två vitlöksklyftor som du ”mosar” till först innan du lägger dem i stekpannan.

3. När köttet får en fin färg samt stekyta så lägger du rådjurssadeln på en plåt i ugnen på 200 grader. Använd dig gärna av en stektermometer. När köttet har uppnått 54 grader innetemperatur så tar du ut köttet och låter det stå och vila i 10 minuter.

4. SERVERING – Ta en tallrik och lägg först på risotton, Tillsätt lite olivolja över risotton. Skiva ner rådjurssadeln i dem storlekarna du vill ha, och lägg rådjurssadeln över risotton. Garnera med dem smör stekta kantarellerna och lägg sist men inte minst på lite färsk persilja på toppen.

Smaklig måltid! Se mer viltrecept