Revbensspjäll på vildsvin
Revbensspjäll på vildsvin är något varje jägare borde testa väldigt enkelt och väldigt gott! Passar perfekt till sommarens grillning men lika väl till julbordet. Självklart kan du variera kryddningen efter egen smak.
Ingredienser
- 1500 g revbensspjäll på vildsvin
Marinad
- 3 Vitlöksklyftor
- 0,5 dl kinesisk soja
- 3 msk honung
- 1 msk torkad timjan
- 1 msk torkad rosmarin
- 1 msk paprikapulver
- 0,5 dl rapsolja
- ½ färsk chilli
- Salt
- Peppar
Gör såhär:
- Börja med att blanda alla kryddor och marinera revbenen i minst 4 timmar. ju längre ju godare blir det.
- Sätta ugnen på 150 grader.
- På bensidan brukar det sitta en hinna på revbenen dra bort den.
- Ta fram en plåt och lägga ut två lager aluminiumfolie, lägg sedan på revbensspjällen på folien. Spara överbliven marinad för att sedan pensla under tillagning.
- Förslut folien och ställ in i ugnen i 2 timmar.
- När det gått 2 timmar ta ut plåten och höj värmen i ugnen till 220 grader.
- Öppna upp foliepaketet och pensla på den överblivna marinaden.
- Grilla revbensspjällen i 10 minuter i 220 grader så de får en fin yta.
- Ta ut låt vila en liten stund och njut!
Smaklig måltid!