Hjärta med pasta

En god och lyxig pastarätt som enbart tar 10 minuter att tillaga med lite förberedelse.

ett helt älghjärta av en älgkalv
finhackad älghjärta
älghjärta med pastasås

Gör såhär:

  1. Skär ner hjärtat i strimlor, och var noga med att ta bort det lilla fettet och trådarna på hjärtat innan du skär ner det och lägger det i rapsoljan på stekpannan. 
  2. Börja steka hjärtat och lägg sedan i smör och tillsätt det sedan med salt, peppar, rosmarin och den finhackade vitlöken. 
  3. Matlagningsgrädde och viltfonden är nästa steg i processen till den underbart goda och enkla pastarätten. Rör sedan runt och låt det puttra medan du kokar den pastan du vill ha.
  4. Blanda Pasta, såsen med hjärta, och toppa sedan med lite persilja så har du en väldigt god rätt på hjärta som man annars kanske skiter i att ta med sig hem från skogen. Dessutom tar det nästan bara 10 minuter till att laga denna rätt om man är lite förberedd.
älghjärta med pasta och kantareller

Smaklig måltid!