Picklad rödlök & Sriracha mayo

Svårt? Nej! Det är både gott och väldigt enkelt att göra dessa två tillbehören till din maträtt.

Picklad Rödlök – 

Gör såhär:

1. Skala av 2 rödlökar och skär dem i tunna skivor.

2. Hacka även ner en chili och lägg sedan ner skivorna av rödlöken samt chilin i en glasburk. 

3. Koka upp 1dl 12% ättikssprit, 3 dl vatten, 2 dl strösocker och salt i en kastrull.

4. Låt det sen svalna och häll sedan över den ljumna lagen i glasburken. 

5. Ställ glasburken i kylen och låt den stå minst en dag innan du serverar den picklade rödlöken.

Sriracha mayo (hemmagjord) –

Gör såhär:

1. Skala av och riv ner vitlöken tillsammans med den finhackade salladslöken och chilin.  

2. Häll sedan ner 2-3 dl majonäs i en skål. 

3. Häll ner 2 msk sirachasås med majonäsen. 

4. Lägg sedan den ihop blandade vitlöken, salladslökenoch chilin lite i taget medan du blandar ihop allt. 

Sedan har du en grym sås med hetta i sig, som passar till pulled porken, hamburgaren, dipen, grilltallriken, pokébowl etc.