Älgburgare
En perfekt vilträtt att avnjuta ute en varm sommarkväll med familj eller vänner.
Ingredienser
- Älgfärs (Helst högrev) – 500g
- Grisfärs – 200g
- 2 tsk salt
- Svartpeppar
Tips på ingredienser
- Cheddarost
- Jalapeños
- Rödlök
- Tomat
- Hamburgerdressing
Gör såhär:
- Lägg älgfärsen i en skål och blanda det med grisfärsen.
- Dela sedan färssmeten i 4-6 delar och forma dem till bollar.
- Man vill här att burgarna ska vara ganska så platta, då köttet drar ihop och förstorar sig när man lägger dem på grillen eller i stekpannan. Så pressa ner älgfärs bollarna i stekpannan med stekspade, och gör gärna en liten rund grop i mitten av köttet. Anledningen till att man gör gropen i köttet är för att burgaren inte drar ihop sig lika mycket.
- När köttet har fått en fin färg och börjar bli klara så lägger du osten över köttet.
- Lägg sedan locket över grillen eller stekpannan så osten smälter.
- Ta sedan tillbehören som du ser här nedan, och sedan har du en riktigt god burgare att bjuda på.
Tillbehör
- Salladsblad
- Picklad Rödlök
- Tomat
- Jalapeno
- Hamburgerdressing
- Ketchup
Hamburgerdressing
- Crème fraiche – 1/2 dl
- Majonnäs – 1 dl
- Bostongurka – 1/2 dl
- Sriracha – 1/2 dl
- Salt och svartpeppar
Picklad Rödlök
- Skala av 2 rödlökar och skär dem sedan i tunna skivor.
- Lägg sedan ner skivorna i en glasburk.
- Koka upp 1dl 12% ättikssprit, 3 dl vatten, 2 dl strösocker och salt i en kastrull.
- Låt det sen svalna och häll sedan över den ljumna lagen i glasburken.
Smaklig måltid!