Älghjärta med tunnbröd

Där sitter du förmodligen med din skjutna älg på älgjaktsveckan, och det du kanske inte vet om just då är att du sitter med din snabba, lätta och goda lunch eller middag. Du ska bara tro på att du får fälla dig en älg just den dagen så du har ingredienserna redo och klara till att tillaga en väldigt fin vilträtt.

Ingredienser

finhackad älghjärta
smörstekta kantareller
älghjärta med kantareller

Gör såhär:

  1. Tärna hjärtat, fin hacka vitlöken och chilin medan du lägger i rikligt med smör i stekpannan.
  2. Börja med att steka kantarellerna då man vill ha dem lite frasiga.
  3. Lägg sedan i den finhackade vitlöken och chilin i stekpannan när du har fått en hyfsat fin färg på kantarellerna.
  4. Tillsätt sedan de tärnade hjärtbitarna med kantarellerna, vitlöken och chilin och strö över flingsalt och svart peppar.
  5. Bre in majonäsen i mitten av tunnbrödet och lägg sedan över allt från stekpannan på tunnbrödet och vips så har du en väldigt god vilträtt under lunchpausen på älgjakten.

Tillbehör:

älghjärta med tunnbröd och smörstekta kantareller

Smaklig måltid!