Viltköttbullar med brunsås och potatismos

Viltköttbullar

Snart är det jul och vad är ett julbord utan viltköttbullar?

Gör såhär:

  1. Fin hacka gullöken och stek den i smör tills den blir mjuk.
  2. Blanda ihop lök och alla ingredienser med färsen. Överarbeta inte smeten då kan köttbullarna bli trådiga i konsistensen. 
  3. Låt smeten vila i kylen en kvart så ströbrödet sätter sig.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Provstek en lite köttbit under tiden för att se om kryddningen blev bra.
  6. När färsen satt sig i kylen rulla färsen till viltköttbullar och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. 
  7. När viltköttbullarna är rullade lägg in dom i ugnen i cirka 20 minuter eller tills de har fått en grå ton på köttet. Spara vätskan på plåten perfekt att ha i brunsåsen!
  8. När viltköttbullarna är klara i ugnen är det dags att bryna dom i stekpannan med smör så de får fin färg. Genom att tillaga viltköttbllarna i ugnen först blir de mycket saftigare än om de bara skulle stekas i pannan. 

Smaklig måltid!