Italienska köttbullar gjorda på viltfärs i tomatsås med spaghetti

Smakrika italienska köttbullar med en touch av vilt. Den goda tomatsåsen tillsammans med viltköttbullarna och pastan är en av våra favorit viltrecept. En Lady och Lufsen pasta som gör alla nöjda.

Ingredienser:

Gör såhär:

1. Finhacka eller pressa vitlöken och stek det i olivolja i en gryta, tills den fått en finfärg. 

2. Häll i tomaterna och krossa tomaterna med en slev.

3. Tillsätt buljongtärningarna, sherryvinägern, sockret och salt och svartpeppar. Addera nu 1-2 tsk chiliflakes om du vill ha lite hetta i.

4. Rör om allt i grytan och låt det stå och puttra på låg värme.

5. Lägg viltfärsen i en bunke och addera ägg, salt och svartpeppar. Finhacka schalottenlöken och en del av salvian. Lägg ner dem i bunken tillsammans med lite mer än hälften av ricottan som du smular ner. Blanda ihop allt i bunken med nytvättade händer och gör ungefär 7-9 stora köttbullar av allt. 

6. Lägg nu försiktigt ner köttbullarna i såsen och låt det koka i grytan i 25-30 minuter med locket på på grytan. Du kan vända på köttbullarna efter ett tag i grytan om det skulle vara så att alla inte täcks ordentligt av såsen. 

7. I slutet av tiden tillsätter du resterande av salvian och ricottan. Servera med spagetti eller vitlöksbröd, och garnera med några blad basilika.

Smaklig måltid!