Mammas Älgköttbullar

Mammas saftiga älgköttbullar, en god och klassisk måltid med en lyxigare touch!

  • Älgfärs – Ca 2kg
  • Ägg – 2-3
  • Lite grädde – 2-3 dl
  • Gul lök – 1-2 st
  • Salt
  • Vitpeppar

Tillbehör:

  • Potatis mos
  • Brunsås
  • Rårörda lingon
  • Inlagd gurka

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200grader.
  2. Fin hacka gullöken och blanda ihop allt väl med älgfärsen. Stek sedan en liten bit av färsen efter att du har blandat så att du känner om kryddningen är ok.
  3. Rulla sedan färsen till bollar och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Lägg sedan in plåten i ugnen, när ugnen har uppnått 200 grader och vänta tills älgköttbullarna har fått en lite grå ton på köttet. Ta då ut plåten och stek älgköttbullarna.
  4. Om vätska hamnar på plåten så kan du använda det till brunsåsen. Smaklig måltid!