Krämig penne pasta med rådjurskött, svamp och grädde

Har du rester kvar av rådjurssadeln eller någon annan del på rådjuret från gårdagens middag? Då tycker vi på Jaktlivet att du ska ta och tillaga denna grymt goda rådjurs pastan. En lite finare och krämigare pasta som uppskattas av många.

Ingredienser:

Gör såhär:

1. Hacka eller riv ner champinjonerna, samt skära köttet i dem skivor du vill ha. Finhacka schalottenlöken samt chilin och vitlöken i små små bitar.

2. Stek köttet i en varm stekpanna tillsammans med smör, och låt köttet få en fin färg.

3. Lägg undan köttet när du tycker att den ser klar ut och låt den stå och vila. I samma stekpanna som du stekte köttet på lägger du i mer smör och lite olivolja, tillsammans med champinjonerna, chilin och löken.

4. När du tycker att champinjonerna, chilin och löken fått en fin färg tillsätter du grädde, mjölken, soja, dijonsenap, viltfonden, salt och svartpeppar.

5. Rör om och sänk värmen så att såsen sjuder ner långsamt under ett lock i nån minut. Smaka av och krydda mer om du tycker det behövs mer senap, salt etc.

6. Hacka persilja och lägg i rådjursköttet och persiljan i såsen. Låt det stå och puttra i nån minut. 

7. Stäng av spisen och blanda ner penne pastan i såsen och rör om i några minuter så såsen fastnar på penne pastan och blir riktigt krämig. Riv över parmesanost och sedan är det klart för servering.

Smaklig måltid!