Gnocchi med älghjärta och parmesan

En supergod vilträtt att tillaga på hjärta av något slags vilt. Med det möra köttet tillsammans med den smörstekta gnocchin kommer du inte bli besviken på denna vilträtt. Se detta och massa andra viltrecept genom att klicka här.

Ingredienser:

4 portioner

Gör såhär:

1. Putsa hjärtat, förkoka hjärtat i en timme eller skölj av hjärtat och tärna det sedan i fina bitar på cirka 2×2 eller 3×3. Se till att inte ha kvar några senor, blodådror och talg kvar.

2. Stek hjärtat med lite olja och smör. Tillsätt salt och svartpeppar och lägg hjärtat åt sidan när den har fått en fin brun färg.

3. Hacka vitlök, schalottenlök, svampen och chili. Hetta upp stekpannan igen med lite olivolja och lägg i allt du har hackat i pannan. När löken och svampen ser ut att börja få en gyllene färg blandar du i vilthjärtat igen tillsammans med senapen. Rör runt lite i 1 minut. Häll sedan i rödvinet och låt det reduceras.

4. Hetta upp en till stekpanna till och lägg i en stor klick smör. Tillsätt den färska gnocchin och stek tills dem har fått en fin färg.

5. När rödvinet har fått reducerats med vilthjärtat mm tillsätter du soya, viltfond, rökt paprika pulver, salt och svart peppar. Rör om allt i 1-2 minuter och häll sedan i gnocchin, matlagningsgrädden samt den stora klicken crème fraîche. Om du tycker såsen är för lös tillsätter du maizenamjöl och rör om lite, innan servering.

5. Till garnering river du över lite parmesanost och finhackad persilja, sedan är det bara att avnjuta denna underbart goda vilträtt.

Smaklig måltid!