Gulaschsoppa på vilt

En mustig gulaschsoppa som är perfekt att bjuda sina jaktvänner under lunchen mellan såterna eller efter en kall jaktdag.

Ingridienser

Gör såhär

  1. Skär köttet i bitar och blandad det med salt. Styckdetalj rekommenderas högrev.
  2. Hacka gulöken och vitlöken. Stek det sedan i olivolja och smör tills det blir genomskinliga. Tillsätt sedan tomatpuré, kummin, cayennepeppar, paprikapulvret och fräs ytterliga 2 minuter. Lägg sedan löken i en gryta. Viktigt att inte bränna löken.
  3. Stek sedan köttet i omgångar med olja och smör, så att de får en fin yta. Viktigt att inte steka allt samtidigt eftersom då kyls stekpannan och man får inte samma stekyta.
  4. När du brynt köttet lägg det i grytan med löken. Tillsätt sedan vatten, porter, buljongtärningarna, de krossade tomaterna och peppar.
  5. Låt det sedan sjuda i 1-2 timmar under lock.
  6. Medans du väntar på köttet kan du skala potatisen och skära den i små tärningar. Skölj och kärna ur paprikan och tärna det i små bitar.
  7. När köttet är klart blandar du ned potatisen och paprikan och låt det sjuda i cirka 15 minuter, tills potatisen är mjuk.
  8. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Till servering är det gott med en klick crème fraîche, persilja och nybakat bröd. Smaklig måltid!

gulaschsoppa gjort på viltkött, med nybakat bröd, créme fraîche och persilja