Chili con carne utan bönor

En chili con carne med en smak av de svenska skogarna och en touch av Italien.

Ingredienser:

  • Viltfärs – 500 – 800g
  • Kantareller
  • Chili – 2 st
  • 1 Gullök 
  • Soya 1/2 – 2 msk 
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • En nypa chiliflakes
  • Viltfond – 1/2 msk
  • Crème fraîche – 2-3 dl
  • En burk Arrabbiata sås 
  • Riven parmesanost
  • Ketchup – 3-4 msk

Görs såhär:

  1. Börja med att steka kantarellerna så vätskan försvinner.
  2. När vätskan har försvunnit från kantarellerna så lägger du i mer smör/rapsolja till stekningen då du nu skall lägga i den finhackade gullöken och chilin tillsammans med kantarellerna.
  3. Salt, svartpeppar, paprikapulver och chiliflakes kan du blanda ner i viltfärsen innan du lägger färsen i stekpannan.
  4. När löken, chilin och kantarellerna börja få en fin färg skall du lägga ner viltfärsen i stekpannan och röra om allt.
  5. När färsen börjar få sin bruna fina färg tillsätter du crème fraîche och arrabbiata såsen.
  6. Rör sedan om och blanda sist men inte minst chiliflakes, soya, parmesanost, ketchup och viltfonden och rör ihop allt en sista gång. 

Denna maträtt passar perfekt tillsammans med Penne rigate eller ris. Smaklig måltid!

En eld i skogen
Klassiker

Älgstek

Älgstek är en klassisk rätt hemma hos varje jägare, men det gör den inte sämre för

Lär mer