Kantarellpasta med tryffelolja & Parmesanost
I detta viltrecept vill vi dela med oss av en riktigt god svamppasta. Självfallet kan man addera in något slags viltkött. Men i detta recept vill vi framföra vårt fina guld i våra svenska skogar, Kantarellerna!
Ingredienser
Portioner 4:
- Kantareller eller trattkantareller – 400-600g
- Olivolja – 4 msk
- Vit tryffelolja – 1-2 msk
- Vitlök – 3 st
- Vitt vin – 2dl (torrt vitt vin)
- Grädde – 2-3 dl
- Parmesanost – 100-150g
- Persilja – 0,5 krukor färsk
- Pappardelle – 1 paket, 500g
- Chiliflakes – En nypa
- Salt
- Svart peppar
Gör såhär:
1. Stek kantarellerna tills vätskan nästan har försvunnit. Lägg sedan i det tunt skivade vitlöken med olivolja.
2. Häll på vitt vin och sedan grädden. Låt det koka ihop i några minuter.
3. Koka pappardelle, men ta ut den 2 minuter innan den anvisning som står på paketet.
4. Lägg sedan ner den finhackade persiljan, parmesanosten och pappardelle pastan i stekpannan och blanda ihop allt.
5. Rör om allt och tillsätt den vita tryffeloljan, chiliflakes, saltet och svartpepparn tills du blir nöjd med smaken.
![En tallrik med kantarellpasta](https://jaktlivet.se/wp-content/uploads/2020/05/kantarellpasta.jpg)
Smaklig måltid! Ta gärna en titt på våra andra viltrecept