Scampi pasta ”när man har slut på viltkött”

Jakten kanske inte har gått som förväntat och du har det tomt i frysen på viltkött för tillfället. Då kan du istället dra ner till närmaste livsmedelsbutik och köpa hem lite goda ingredienser för att göra en otroligt god pastarätt till dina nära och kära. 

Ingredienser (4 st portioner) – 

Gör såhär:

1. Du börjar med att skala av skalet på scampin så du har dem redo sen när dem väl ska stekas. 

2. Hacka ner Chilin och pressa ner viltöken och lägg dem sedan i en varm stekpanna som är täckt med olivolja eller rapsolja. 

3. Medan chilin och vitlöken steks så hackar du salladslöken, persiljan, körsbärstomaterna, bladspenaten och den röda paprikan. 

4. När chilin och vitlöken har börjat få en fin färg så är det dags att lägga ner scampin i stekpannan. 

5. Bara nån minut efter lägger du ner resterande ingredienser och ansluter även en till skvätt oliv olja, lite smör och salt. 

6. Koka upp fettuccine medan allt annat gott ligger och puttrar i stekpannan. 

7. Sila bort vattnet från fettuccine när den har kokat klart och lägg sedan ner fettuccine igen i kastrullen du kokade upp den i. Lägg över allt från stekpannan i kastrullen tillsammans med fettuccine pastan och rör om allt så det blir ordentligt blandat. 

8. När du väl har lagt scampi pasta på en tallrik av nått slag, så är det bara att toppa det hela med att riva lite parmesanost över pastan. 

(OBS det går även bra att blanda i blåmusslor i denna rätt tillsammans med scampi)

scampi pasta ingredienser i en stekpanna
scampi pasta i en pastaskål

Smaklig måltid!