Julkorv
Vad passar inte bättre till julbordet än en julkorv gjord på vilt! Såhär gör du våran mormors recept på julkorv!
Ingredienser:
- 1 kg älgfärs
- 1 kg grisfärs
- 750 g kall kokt potatis
- 2 dl kall kokt Mjölk
- 1 tsk Kryddpeppar
- 1 tsk Nejlika
- 1 tsk Ingefära
- 5 tsk Socker
- 2 tsk Vitpeppar
- 4 msk Salt
- Grisfjälster
Gör såhär:
- Börja med att mala färsen och potatisen tillsammans då det blir enklare att få det jämt fördelat.
- Blanda sedan färsen med alla ingredienser, arbeta ihop det till en jämn smet så alla smaker blir jämnt fördelade.
- När du blandat ingredienserna ordentligt kan du trä på fjälstret på korvhornet och börja stoppa korven. Tänk på att skölja fjälstret ordentligt med kallt vatten innan du börjar stoppa korven.
- När du stoppar korven tänk på att inte göra för tjocka korvar då fjälstret riskerar att spricka.
- När du stoppat klart är det dags att bestämma längd på korven. Det gör du genom att knyta snöre vid önskad längd. Klart!





Det var väl inte så svårt att göra korv? Tänk på att picka korven och koka den inte för hårt för då spricker den. Den ska sjuda med lite lagerblad då blir den godast!
Smaklig måltid!