Majsbomb recept

Vildsvin älskar majsbomb! Det är lika effektivt att lägga ut en majsbomb på åteln, som att tjära in ett träd för att locka fram vildsvinen om man tror att dem finns i närheten. En majsbomb luktar mycket och är väldigt sött vilket vildsvinen älskar. Det tar cirka 1-2 veckor tills majsbombs processen är fullbordad för att kunna lägga ut den på åteln, och få störst effekt utav den. Om vi har förberett en majsbomb brukar vi oftast lägga ut den någon dag innan vi ska jaga på åteln, för att göra chanserna mycket större att vildsvinen kommer ut just den kväll/natten.

Det finns många olika sätt att göra sin majsbomb på. Alla jägare gör på olika sätt. Här är vårat recept som fungerar för oss och vi hoppas att det även kan hjälpa er under åteljakten på vildsvin.

Recept

Gör såhär

  1. Börja med att hälla i 5-6 liter majs i en 10 liter hink.
  2. Tillsätt sedan ett paket färsk eller torrjäst, melass eller sirap, en långburk öl (lättöl funkar perfekt) och 1 kg socker.
  3. Tillsätt vatten i hinken så att det täcker över majsen och resterande ingredienser. Blanda sedan runt alla ingredienser i hinken. Vattnet får inte vara för kallt eller för varmt för då fungerar inte jäsningen. Det går fort för majsen att suga upp vattnet så du kan behöva fylla på vatten under processens gång. Låt inte hinken med majsbomben stå i ett kallt rum under jäsningsprocessen.
  4. Lägg ett lock över hinken, men inte så att det täpper till. Detta pga att luft ska kunna komma in.
  5. Nu är det bara att vänta tills jäsningsprocessen är klar. Det tar ungefär 1-2 veckor. Om majsbomben luktar jäst fortfarande är den inte klar. Vattnet ska ha slutat bubbla och sakta ha försvunnit in i majsen när det börjar bli klart. Du ska inte känna den jästa doften utan en mer söt doft, som ett sött vin.
  6. Nu är det bara att slänga ut eller gräva ner majsbomben på åtelplatsen, och vänta på vildsvinen.

Video på hur vi gör en majsbomb

Alla ingredienser till den perfekta majsbomben, som du matar vildsvinen med ute på åtel platsen eller foder platsen

Det är inte jämt allt går som man vill även fast man sitter på en åtel för att fälla ett vildsvin i lugn och ro. Det kan då förekomma att det blir eftersök och som eftersöksjägare, jägare och varför inte för icke jägare behöver man kanske lite extra hjälp med just ditt fordon för att underlätta ditt eftersök genom att tex, synas för andra om du står stilla med bilen på en större väg, Kunna speja av vägar, hyggen, åkrar i mörker med belysning som täcker väldigt stora ytor, extrabelysning när du backar, positionsljus, eller införskaffa sig QPAX perfekta T-RACK MAXI för hundkåpor som ger dig möjligheten att montera blixtljus, arbetsbelysning, positionsbelysning och extraljus. Gå in och kika på våran samarbetspartner QPAX och se om du kanske hittar nått för just dig som underlättar din jakt eller ditt arbete!

Skitjakt på er!