Älgburgare

En perfekt vilträtt att avnjuta ute en varm sommarkväll med familj eller vänner.

Ingredienser

Tips på ingredienser

Gör såhär:

  1. Lägg älgfärsen i en skål och blanda det med grisfärsen.
  2. Dela sedan färssmeten i 4-6 delar och forma dem till bollar.
  3. Man vill här att burgarna ska vara ganska så platta, då köttet drar ihop och förstorar sig när man lägger dem på grillen eller i stekpannan. Så pressa ner älgfärs bollarna i stekpannan med stekspade, och gör gärna en liten rund grop i mitten av köttet. Anledningen till att man gör gropen i köttet är för att burgaren inte drar ihop sig lika mycket.
  4. När köttet har fått en fin färg och börjar bli klara så lägger du osten över köttet.
  5. Lägg sedan locket över grillen eller stekpannan så osten smälter.
  6. Ta sedan tillbehören som du ser här nedan, och sedan har du en riktigt god burgare att bjuda på. 
Hamburgerkött med ost på en stekpanna på grillen

Tillbehör

Hamburgerdressing

Picklad Rödlök

  1. Skala av 2 rödlökar och skär dem sedan i tunna skivor.
  2. Lägg sedan ner skivorna i en glasburk. 
  3. Koka upp 1dl 12% ättikssprit, 3 dl vatten, 2 dl strösocker och salt i en kastrull.
  4. Låt det sen svalna och häll sedan över den ljumna lagen i glasburken. 

Smaklig måltid!