Älgburgare med bacon

En perfekt rätt att avnjuta ute en varm sommarkväll med familj eller vänner.

Ingredienser burgare:

  • Älgfärs – 500g
  • Grisfärs – 200g
  • 1 packet bacon
  • 2 tsk salt
  • Svartpeppar
  • Grillkrydda
  • Hamburgareost (Om man vill)

Gör såhär:

  1. Börja med att hacka baconet i fina små strimlor.
  2. Stek sedan baconet tills det har blivit knaprigt. Låt baconet rinna av på ett hushållspapper när du är klar med stekningen.
  3. Lägg älgfärsen i en skål och blanda det med grisfärsen.
  4. Tillsätt sedan 2 tsk salt, Svartpeppar och lite grillkrydda.
  5. När baconet har runnit av sig så lägger du den tillsammans med färsen och blandar ihop det med allt annat i skålen.
  6. Dela sedan färssmeten i 4-6 delar och forma dem till burgare.
  7. Man vill här att burgarna ska vara ganska så platta, då köttet drar ihop och förstorar sig när man lägger dem på grillen eller i stekpannan. Gör gärna en liten rund grop i mitten av köttet. Anledningen till att man gör gropen i köttet är för att burgaren inte drar ihop sig lika mycket.
  8. När köttet har fått en fin färg och börjar bli klara så lägger du osten över köttet.
  9. Lägg sedan locket över grillen eller stekpannan så osten smälter.
  10. Ta sedan tillbehören som du ser här nedan, och sedan har du en riktigt god burgare att bjuda på. 

Tillbehör:

  • Salladsblad 
  • Picklad Rödlök
  • Tomat
  • Jalapeno
  • Hamburgerdressing 
  • Ketchup

Picklad Rödlök

  1. Skala av 2 rödlökar och skär dem sedan i tunna skivor.
  2. Lägg sedan ner skivorna i en glasburk. 
  3. Koka upp 1dl 12% ättikssprit, 3 dl vatten, 2 dl strösocker och salt i en kastrull.
  4. Låt det sen svalna och häll sedan över den ljumna lagen i glasburken. 

Smaklig måltid!