Vildsvinsjakt på SLU Uppsala, Åtelfix och Älgburgare

Hej alla jaktbloggsläsare! Längesen man skrev nått här men nu kände jag att det var dags då det har blivit lite jakt och fix på sistone. Årets jaktmöte har varit och vi har fått våra utlottade pass för årets älgjakt. Alltid lika spännande om vilka älgpass man får, och i år är jag rätt så nöjd med passen jag fick, så nu är det bara att börja bygga nått enstaka nytt jakttorn.

melvin och adrian sitter ute vid jaktlagets rastplatsen

12/06 Vildsvinsjakt på SLU Uppsala.

Min bror Adrian som jag driver jaktlivet med går på Universitetet SLU här i Uppsala och är med i skolans jaktklubb. Dem har mark i utkanten av Uppsala där dem odlar tex majs och raps. Studenterna har nu sommarlov så det är inte så många jaktkamrater till Adrian kvar i Uppsala. Så jag har följt med som sällskap ut på hans universitets marker. Alltid lika kul att vara ute och se nya marker.

Vi var vid markerna strax innan 22.00 och åkte runt med bilen för att jag skulle få se markerna. Vår första åker vi skulle speja av var en rapsåker. Det går som en liten asfaltsväg på sidan om åkern som vi går på, och vinden är helt fel. Vi hade fått infon om att inga vildsvin hade synts till på ett tag men vi gjorde ett försök i alla fall. Efter 10 minuter så kommer det ut en ensam liten galt på vägen och får vind av oss efter bara några sekunder. Galten springer ut i rapsåkern och det blir bara att man hör den springa runt där varje gång man ska försöka få tag på den. Rapsen var alldeles för hög men ett minne för livet fick man i alla fall. På rapsåkern såg vi ca 5 rådjur, ett vildsvin och en närgången grävling. 

Åker nummer två syntes 5-6 rådjur och massor med harar, efter en timme åkte vi vidare till dem tre sista åkrarna och där syntes det ännu mer rådjur och harar. Har nog aldrig sett så mycket harar på en och samma kväll. När vi åker ut mot dem sista åkrarna så ser vi ett ensamt stort vildsvin strax bredvid bilen ute på asfaltsvägen bland gris och kostallen i det lilla industriområdet som är där. Galten som vi tror att det var tyckte väll att grisstallet lukta gott och såg om det var några suggor ute haha..

Inget skjutet men en skön och fin sommarkväll var det med mycket viltobs, så det var kul!

melvin ute och jägar vildsvin en sommarkväll ute vid en rapsåker

14/06 Åtelfix, Viltvård och Älgburgare.

Söndagen bjöd på kanon väder, och dagens schema blev att åka ut till våra jaktmarker för att röja bort massa högt gräs på åteln samt spreja lite tjära på tjärträdet och grilla älgburgare. Våran 15 åriga kusin har precis tagit jägarexamen så det passar grymt bra att få sitta på åteln med oss, speciellt nu när det knappt blir mörkt på nätterna och nu när han har ännu mer kunskap om jakt osv. En liten ”Grattis present” från oss. När jag skriver denna jaktblogg så är det samma dag som han ska få chansen till att få fälla sitt första vilt. Håller tummarna och ännu en gång Grattis till jägarexamen!!

Söndagen bjöd som sagt på kanon väder så vad passar inte bättre än att grilla lite älgburgare!?.

En effektiv söndag. Blir troligtvis en ny jaktblogg om hur jakten gick med kusinen. Adrian ska sitta med kusinen på åteln och jag ska gå runt och speja av åkrarna efter vildsvin. Ha det så bra så länge så hörs vi!

en älgburgare på en träskiva utomhus