Viltfärs med ris
Här har du en stark, enkel och väldigt god vilträtt som inte tar dig alls lång tid att tillaga.
2 portioner:
- Viltfärs: 500g
- Basmatiris eller jasminris: 2-3 dl
- Färska champinjoner: 10 st
- Smör & Olja
- Salladslök
- Persilja
- 1 stor gullök
- Salt
- Svart peppar
- Sambal Oelek: 1-1/2 tsk
- Salçasi: 1 tsk
- Kalvfond: 1 msk
- Soya: 1 msk
- Sesamfrön
Gör såhär:
1. Börja med att hacka ner gullöken, salladslöken, persiljan och champinjonerna samtidigt som du steker viltfärsen med smör och en skvätt olja.
2. Koka upp risen du skall ha till maträtten.
3. När viltfärsen börjar få lite färg lägger du ner den färdig hackade gullöken, salladslöken, persiljan och champinjonerna i stekpanna. Tillsätt lite mer smör och blandar ihop allt.
4. Tillsätt sedan salçasi, sambal oelek, kalvfond, soya, salt och svart peppar. Salçasi är en turkisk tomat/röd paprikapuré som kan vara både stark och mild. Varumärket Öncü tillverkar salçasi om ni nu vill testa och köpa det.
5. När allt i stekpannan börjar bli klart så lägger du upp det och riset på en tallrik och strör över lite sesamfrön.
Smaklig måltid!