Pasta med älgbiff och gorgonzola

Har du kanske älgbiff kvar från gårdagens middag? Då tycker jag verkligen att du ska testa denna grymt goda, krämiga och lyxiga pastarätt. Se mer av våra viltrecept här

Ingredienser:

Portioner 4

Gör såhär:

1. Skiva portabello svampen i dem storlekarna du vill ha. Finhacka rödlöken, och skär tunna fina skivor av älgbiffen.

2. Börja med att steka portabello svampen med lite olivolja, lägg dem sen åtsidan. 

3. Stek älgbiffen med en klick smör. Salta och peppra älgbiffen, och lägg sedan i rödlöken när älgbiffen börjar få lite färg. Låt löken få stekas ihop med älgbiffen ett tag, sedan lägger du i portabello svampen igen.

4.Tillsätt grädden och smula ner gorgonzolan samt buljongtärningen. Strö över lite chiliflakes

5. Koka pastan al dente, medan pasta såsen puttrar och osten smälts ner.

6. Häll i pastan i stekpannan och blanda ihop allt i 2-5 minuter (jag brukar använda mig av en wokpanna när jag gör denna vilträtt, ett tips om du har en hemma). 

7. Lägg upp den krämiga pastan på tallriken och garnera med finhackad persilja samt lite olivolja.