Kantarelltoast med bacon
En väldigt god kantarelltoast med bacon, som är väldigt enkel att tillaga. Funkar alltid när man vill imponera på någon.
Ingredienser –
- 400 g Kantareller (går även bra med trattkantareller)
- 2-3 msk Smör
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 färsk Chili eller 1-2 nypor Chiliflakes
- Ca 1 paket Bacon eller vildsvinsbacon
- 8 msk Crème fraîche
- 20-40g Parmesan
- Salladslök
- Salt
- Svart peppar
- 4 skivor ljust surdegsbröd
Gör såhär:
- Dra isär kantarellerna eller trattkantarellerna, och lägg dem i en varm stekpanna med lite oliv eller rapsolja.
- Direkt efter att du har hackat klart chilin, salladslöken och baconet så lägger du det tillsammans med kantarellerna och pressar sedan en vitlöksklyfta.
- Lägg en klick smör i stekpannan när allt har börjat fått en fin färg.
- Lägg sedan brödet i stekpannan så att det rostas och får en gyllenbrun färg (det funkar såklart med brödrost, men detta är godare).
- Bre på crème fraîche på brödet, och sedan det resterande ingredienser.
- Riv sedan över sist men inte minst parmesanen.
Smaklig måltid!