Kantarellpasta med tryffelolja & Parmesanost
I detta viltrecept vill vi dela med oss av en riktigt god svamppasta. Självfallet kan man addera in något slags viltkött. Men i detta recept vill vi framföra vårt fina guld i våra svenska skogar, Kantarellerna!
Ingredienser
Portioner 4:
- Kantareller eller trattkantareller – 400-600g
- Olivolja – 4 msk
- Vit tryffelolja – 1-2 msk
- Vitlök – 3 st
- Vitt vin – 2dl (torrt vitt vin)
- Grädde – 2-3 dl
- Parmesanost – 100-150g
- Persilja – 0,5 krukor färsk
- Pappardelle – 1 paket, 500g
- Chiliflakes – En nypa
- Salt
- Svart peppar
Gör såhär:
1. Stek kantarellerna tills vätskan nästan har försvunnit. Lägg sedan i det tunt skivade vitlöken med olivolja.
2. Häll på vitt vin och sedan grädden. Låt det koka ihop i några minuter.
3. Koka pappardelle, men ta ut den 2 minuter innan den anvisning som står på paketet.
4. Lägg sedan ner den finhackade persiljan, parmesanosten och pappardelle pastan i stekpannan och blanda ihop allt.
5. Rör om allt och tillsätt den vita tryffeloljan, chiliflakes, saltet och svartpepparn tills du blir nöjd med smaken.
Smaklig måltid! Ta gärna en titt på våra andra viltrecept