Kantarellpasta
En grymt god kantarellpasta med viltfond och annat gott. Passar perfekt för att imponera på alla svampälskare. Med pastavattnet tillsammans med grädden blir denna pastarätt otroligt krämig. Smaklig måltid och kolla gärna våra andra viltrecept här på jaktlivet.se
Kantarellpasta –
- 500g Kantareller
- 2 Vitlöksklyftor
- 1 Chili
- 3 Gullökar
- 2,5 dl Grädde
- 85-100g Parmesanost
- 2 msk Soya
- 1 msk Viltfond
- 2 dl Pastavatten
- Persilja
- Svartpeppar
- Salt
- Rikligt med Rapsolja
- Penne pasta för 4 personer
Gör såhär:
Lägg i rikligt med rapsolja i en varmstekpanna. Tillsätt kantarellerna i stekpannan, och börja finhacka vitlöken, chilin, och gullöken på sidan om.
När kantarellerna börjar att få en fin stekyta så lägger du till vitlöken, chilin och gullöken.
Koka penne pastan 3-4 minuter mindre än vad anvisningarna på förpackningen säger.
När kantarellerna, löken och chilin har gått stekas ihop ett tag så tillsätter du grädden, sojan, viltfonden, svartpeppar, lite salt och sno 2 dl av pastavattnet som står och kokar bredvid.
Rör om och låt pastasåsen stå och puttra. När penne pastan har kokat klart så lägger du i pennen tillsammans med det andra i stekpannan och rör om i ca 5-10 minuter tills att du ser att all vätska har sjunkit in i penne pastan och blivit krämig. När du väl rör om allt i stekpannan så tillsätter du persiljan och parmesanosten.
Smaklig måltid!