Adrians Viltpasta
En enkel och väldigt god pastarätt med smaker av Italien och en touch av vilt. Om man inte har tillgång till vildsvinsbacon, funkar vilket viltkött som helst t.ex en fin bit rosastekt älgbiff som man trancherar eller en fin salsicciakorv på vilt.
Ingredienser
4 portioner
- 350 g vildsvinsbacon
- 500g Pasta
- 250 g Körsbärstomater
- 3-4 vitlöksklyftor
- 2 schalottenlökar
- 1 msk tomatpure
- Färsk basilika
- 500 ml grädde
- 100 – 150 g riven Parmesanost
- Mozzarella eller burrata
- Olivolja
- Salt
- Peppar
Gör såhär:
- Börja med att steka vildsvinsbacon och sätta på pastavattnet. När du steker vildsvinsbaconet är det viktigt att lägga i den när stekpannan är kall då smälter fettet och det blir extra gott.
- Dela tomaterna på hälften, finhacka schalottenlöken, vitlöken och den färska basilikan samt riv parmesanosten.
- När vildsvinsbaconet är klar lägg det på hushållspapper så fettet rinner av.
- Hetta upp stekpanna igen med olivolja och lägg i tomaterna. När tomaterna fräst en stund sänk värmen och tillsätt schalottenlöken, vitlöken samt tomatpurén.
- Koka pastan. Tänk på att koka pastan 2 minuter kortare enligt instruktioner på paketet, då den ska bli klar i såsen senare.
- När tomatpurén stekt en stund och löken börjar bli mjuk tillsätter du basilikan och mosar tomaterna så saften kommer ut.
- Häll i grädden och den rivna parmesanosten.
- Tillsätt gärna lite pastavatten i såsen och smaka av med salt och peppar.
- Rör ned den kokta pastan låt den sjuda i 1-2 minuter tills pastan är klar och gift sig med såsen.
Till servering
- Strö över den stekta vildsvinsbaconet
- Riven mozzarella eller burrata (föredrar mozzarella)
- Lite olivolja
- Salt och peppar
- Chiliflakes (om man vill ha hetta)
Smaklig måltid!