Jakt labrador – fördelar med labradorer i jakt

En jakt labrador är en populär jakthund bland svenska folket. Utöver att vara en bra jakthund är det också en mysig familjehund. Det viktigaste är att hunden blir aktiverad tillräckligt, vilket den blir om du jagar med den. Om du inte redan är jägare kan du läsa på om hur du tar en jägarexamen och sedan sätta igång. Vill du jaga med hund är en jakt labrador ett utmärkt val av hundras.

En labrador är uppfödd för att jaga och de kan även vara en bra hund för dig som vill träna apportering. De är aktiva och dessutom glada och livliga. Du kommer garanterat få en vän för livet i en snäll labrador.

Jaga med en labrador

När du köper en labrador för att jaga med bör du satsa på en så kallad jakt labrador. Köp även hunden från en legitim uppfödare. Vi kommer här ge dig mer information om hur du jagar med en labrador, samt lite tips & trix som kan komma väl tillhands. En jaktlabrador kan lära sig mycket och är därför en mångsidig hundras. Vanligtvis är jakt labradorer avlade för att arbeta efter skottet. Alltså att leta upp det skjutna djuret och ta det tillbaka till sin ägare.

En välutbildad jakthund kan sitta still i flera timmar och kolla in omgivningen. På så sätt märker den när en fågel faller till marken och kan springa snabbt för att hämta den. Men du kan också lära en jakt labrador att söka. De har en otroligt kraftfull nos och med rätt träning kan du få en hund som lekande lätt söker olika typer av vilt.

När du använder en jakt labrador till sök är det bäst att ha den som stöthund. Det eftersom den är så snabb och inte bör komma för långt bort från dig. Sätt gärna en bjällra på hunden så att viltet hör att den kommer, eftersom labradorer annars är väldigt tysta. Då hör viltet bjällran och blir inte lika stressad. Sedan får du hoppas att djuret tar sig till ett pass där en passkytt kan fälla det.

Jakt labrador till annat än jakt

Som vi redan nämnt kan du ha en jaktlabrador till annat än jakt. Det är dock otroligt viktigt att du aktiverar hunden för att den inte ska bli ledsen. Labradorer kräver mycket aktivering och inte bara av kroppen utan även hjärnan. Mental stimulans är nödvändigt.

En jakt labrador är även en utmärkt familjehund då den är snäll och glad. Hundrasen går bra med barn och den kan även fungera väl med andra hundar och katter.