Veckans jaktliga aktiviteter

Hej alla läsare efter att ha skrivit klart sista tentan i kursen förra veckan blev det några dagar ledigt innan nästa kurs börjar. Då passar jag på att jaga lite och träna skytte. Så i måndags åkte jag och min kompis Anton som också jagar till mina jaktmarker för att öva lite skytte och locka räv.

Vi började dagen med att köpa ärtor och fixa åteln. Det behövdes fylla på i tunnan med ärtor, tjär-trädet behövdes tjäras och kameran behövde nya batterier. Det var väldigt mycket bökat runt tjäran och på åkrarna runt om kring åteln, så vildsvin finns det. Mycket riktigt efter 2 dagar så kom en liten grupp med 30-50 kg vildsvin. De brukar nästan alltid komma 2 dagar efter man har varit på åteln aldrig samma dag. Hur lång tid tar det för era vildsvin att komma tillbaks efter man varit där?

När vi va klara med det åkte vi vidare, jag visade en liten del av jaktmarkerna för Anton eftersom det var första gången han var med hit. Sedan stannade vi på familjens skog där vi grillade korv och övade skytte. Det blev fristående utan stöd på 30 och 50 meter, alltid kul med skytte. Vi båda har blivit bjudna på drevjakt i Sörmland i helgen hos en klasskompis. Det är första gången för båda att jaga på en sån viltrik mark och vi vill vara så väl förberedda som möjligt där av blev det skytte.

Efter skyttet begav vi oss ut för att locka lite räv. Jag lockade medans Anton satt och täckte av min vind samt där jag ej kunde se om räven kom från det hållet. Första lockpasset såg jag två rävar 250-300 m bort som redan var ute på åkern. De ville tyvärr inte komma på lock, så vi flytta oss till nästa pass. Nästa pass var det helt dött vinden låg lite fel men vi chansade ändå och det gav inget resultat tyvärr. Men men nya tagg nästa gång. Minst två rävar måste jag lyckas skjuta innan säsongen är slut.

Som julklapp gav jag brorsan 1 timme skjutning på skjutbiograf och igår var vi och sköt, Anton var också med. Det var ett perfekt tillfälle för mig och Anton att öva ännu mera till helgens drevjakt. Skjutbiograf borde alla jägare testa på och ha som rutin att göra det minst en gång per år. Det är ett fantastiskt sätt att öva sitt skytte på, verkligare kan det inte bli. Vi sköt mest på vildsvin som kom lite i fart. Då vi kände att det är det vi behöver träna på. Vi har ju precis börjat fått en vildsvinstam på markerna så vi är inte så vana med att skjuta vildsvin. Jag tycker att vi alla tre sköt bra serier, men ibland märkte jag att jag själv var lite för het i skyttet och då satt inte skotten alls lika bra. Så fort jag fokuserade gick det hur bra som helst, men sen när man sköt snabba skott då blev jag inte lika nöjd med träffarna. Det är bättre att ta det lugnt för det är ändå första skottet på viltet som är viktigast. Det är en grej jag tar med mig från denna gång att hellre träna på att skjuta ett bra första skott än att mata två snabba efter det första!

Melvins blaser på skjutbiografen
Vildsvin på skjutbiografen

Melvin var riktigt nöjd med sin julklapp vilket var kul han känner sig också väl förberedd för helgens jakter då han är bjuden till en familjevän på drevjakt. Det var första gången för honom, men definitivt inte sista. Vi sa att vi ska få som rutin att skjuta ungefär två gånger per år på en skjutbiograf. Det gäller att hålla igång så skytte blir bättre!

Nu känner jag mig väl förbered på helgens stora drevjakt. Det kommer vara cirka 40 skyttar. Jag är så otroligt taggad! Följ oss på Instagram om du vill se hur det kommer gå! @Jaktlivet.se

Skitjakt!