Vårbocksjakt

Eftersom vi jagar i Uppland har vi möjligheten att jaga bock på våren på grund av tjernobyl 1986. Vårjakten är bland de bästa, naturen vaknar till liv efter vintern och viltet är i större rörelse än va de brukar. Det är också en bra möjlighet att skjuta bort de mindre bockarna och de med sämre anlag, så de större får föra sina gener vidare under brunsten. 

Min vårbocksjakt i år blev väldigt lyckad. Det var en speciellt jakt då det även var första gången jag hade med mig min flickvän. Vi smygjagade på ett större åkerområde, i början såg vi inga djur och allt kändes dött. När vi kommer till slutet av området blev vi utskällda av ett rådjur på ett nytt hygge. Jag såg hur två rådjur skymta in i skogen i handkikaren och allt kändes kört. Men vi gav inte upp och smög vidare. Vi hann komma 100 meter och upptäckte ett vildsvin 300 meter bort som var på en åker bakom ett litet hygge. Vi har nyss fått vildsvin på markerna och det var första gången jag smög på en såhär. Pulsen höjdes och jag sa till min flickvän att han ska vi försöka ta, jag hann ta ett steg och vildsvinet blev rädd för någonting och sprang in i skogen. I samma ögonblick kom det ut en liten bock på åkern framför oss som gick mot oss. 

Jag kände mig inte bekväm där jag stod med mitt trebensstöd för marken var så ojämn, så jag var tvungen att förflytta mig. Vi stod rätt så öppet så jag var tvungen att ta det lugnt så vi inte blev upptäckta. Tillslut fikc jag ordning på stödet och hade bocken på 130 meter framför mig. Det var första gången jag tog ett sånt långt skott, men jag kände bekväm och säker så jag sköt. Allt gick super bra en hjärtträff och bocken stannade på plats. 

Snacka om att jakten vände från att bli utskälld av rådjur och se ett vildsvin som blev skrämd av något, men helt plötsligt kom en perfekt avskjutnings bock rätt mot oss. Det är tjusningen med jakten att ibland blir det som man aldrig tänkt sig. Det var även extra kul att ha med sig flickvännen då hon förvånade tyckte det var väldigt kul och vill följa med mig igen.

Skit jakt!