Två dagar ute i stugan

I söndags drog jag och flickvännen ut till familjens stuga där även jaktmarkerna finns. Att få komma ut dit nuförtiden är lika avkopplande och härligt som när man var liten och åkte ut till stugan för att träffa alla kusiner och speciellt mormor och morfar.

Det första jag gjorde när vi var framme var att byta om och dra med flickvännen ut till åteln för att rensa minneskorten på dem två kamerorna vi har där, byta batteri, fylla på med majs i tunnan, lägga ut en majsbomb och ladda foderspridarens batteri. Tid tog det när jag skulle kolla igenom alla bilderna på minneskortet, och flickvännen frågade ”vad är det du gör egentligen? ska du spara vissa foton, eller vad är anledningen till att du kollar igenom alla?”,  jag svarar att det är för att om man ser nått ovanligt som tex en varg som har fotats på kameran men som vi inte har fått skickade direkt till mobilen. Några minuter och bilder efter så kom det upp en ungvarg på kameran, vad är oddsen tänker jag? folk har sett nån varg vandrat förbi byn några enstaka gånger på massa år, men nu fick jag ett foto på en varg som jag hoppas på bara vandra förbi för att sedan leta revir nån annanstans.

En ungvarg på åtelkameran

Vidare efter allt fix på åteln var tanken att kolla till dem pass jag har fått utlottad till älgjakten, men istället blev det mer fokus åt att plocka kantareller. 

Kantareller i en korg

Efter att ha hittat morgondagens lunch ute i skogen så blev det att fräscha till sig för att sedan åka vidare och hälsa på mormor och morfar. Efter nån timmes prat hemma hos mormor och morfar blev det att åka vidare till Måns-Ols vid långforsen i Sala för att äta middag, ett ställe jag verkligen rekommenderar om ni är i trakterna. Alla deras råvaror är från närområdet, bra priser och har en väldigt fin utsikt över sjön där. Vidare hem efter den härliga middagen med mormor och morfar, åkte jag och flickvännen hem mot stugan, då vi halvvägs höll på köra på den här ståtliga herren. Fin krona med minst 5-6 taggar på varsin sida vad jag kunde se i. skymningen. 

En stor älgtjur

Dag två bjöd på kanonväder så det blev till att vakna tidigt och gå en powerwalk genom skogsvägarna. 8,16 km blev resultatet och två törstiga personer som hade glömt vattnet hemma. Efter powerwalken bled vet toast med gårdagens fångst (kantarellerna) som frukost och sedan var det dags för att göra en ny satts majsbomb. Alla gör väl det olika men det här är mitt sätt som jag gör det på och det funkar hur bra som helst. 

Jag blandar allt i en hink och rör om, det ska vara så mycket vatten att det täcker majsen. Sen lägger jag ett lock över, men inte så att det täpper till hinken. Detta för att luft ska kunna komma in. Efter det är det bara att vänta 1-2 veckor tills majsbomben är färdig.

Ingredienser till en majsbomb

Sedan lite köpt Lockmedel och jag använder mig av den på bilden som har smak av castanea.

Efter majsbomben var jag och flickvännen hungriga och jag vill improvisera med dem råvarorna vi hade kvar där ute i stugan. En sak jag inte visste bara var att det här skulle komma bli min paradrätt.

Här har ni receptet på Melles Pasta:

Stek kantarellerna tills vattnet är borta och lägg sedan svampen åt sidan och börja steka det smått hackade kycklingbitarna. När kycklingen börjar bli klar så är det bara att slänga i kantarellerna igen och den finhackade gul löken. När kycklingen, kantarellerna och gul löken steks ihop så är det bara att börja koka spagettin. 

Crème fraîche, chiliflakes, soya, salt och peppar läggs ner i pannan med det andra och rörs om, och låt sedan stå och puttra tills spaghettin är klar. När spagettin nästan är klar så läggs körsbärstomaterna ner i stekpannan, och sedan är det bara att lägga ihop allt från pannan ner till spagettin och röra om.

Detta var en liten blogg om två härliga dagar ute i stugan och natur som avslutades efter lunchen. 

Här är även lite bilder från slakteriet som är klart utvändigt.

Slakteriet utvändigt med en carport
Slakteriet invändigt