Inget kulfång

Jaktsuget va för högt så jag drog ut en sväng efter jobbet igår för att försöka skjuta någon räv. Jag började kvällen med att sitta på ett pass närheten där jag sköt räven sist och hoppades att de skulle dyka upp igen. Vi vet att det är en hona som har en kull som har gryt någonstans vid den åkern. Tyvärr dök det inte upp någon räv vid passet och min rastlöshet tog över.

Adde sitter på pass

Ungefär vid halv 8 tiden började jag smyga istället och kolla de andra åkrarna runt omkring. Det blev lite spänning då jag såg ryggen på en räv i höga gräset vid åkerkanten. Tyvärr dök den aldrig upp något mer, jag testade även att locka. Sen var det helt dött på området, så jag bestämde mig att åka vidare till åkrarna som ligger runt byn där vi jagar. Där brukar det nästan alltid vara räv ute.

Nu är klockan strax innan 9 och på vägen dit ser jag en rävar på åkern runt ett hus i byn. Tyvärr är det inget kulfång vilket gör det omöjligt att skjuta. Jag parkerar bilen vid vägen och smyger ner genom en liten kraftledning ner till åkrarna där rävarna brukar vara ute. Tyvärr var ingen räv ute där jag hade tänkt mig så på tillbakavägen ser jag hur räven jag såg innan fortfarande är på samma åker, med en annan räv. Jag ser att det är ungrävar och tänker att jag kan testa att locka in dom för skojskull, eftersom de inte fanns någon kulfång då byn låg bakom. Så jag tar upp min muspip och börjar locka snabbt blir en intresserad och börjar komma mot mig. Sedan ser jag hur två ungrävar till dyker upp från samma åker. De blir intresserade av mitt lockande en efter en och tillslut springer fyra ungrävar i en liten flock rak mot mig. De kom in på 50 meter hade perfekta lägen att skjuta minst en, men kulfånget räddade dom.

Det gör inget att det inte blev något skjutet då det var kul att få in fyra rävar på lock aldrig varit med om det förut. Även roligt att de kom så nära. På torsdag eller fredag blir det ett nytt försök och då ska jag försöka locka in dom igen fast med kulfång. Det kommer bli en svår utmaning då det är mycket öppen yta där de håller till med långa håll. Men det gillar vi det ska inte vara för enkelt.

Vildsvin på åtelkamerna

Kommer nog även att bli lite gris och bockjakt i helgen. Vi har haft några mindre grisar på åteln i veckan, så ska lägga ut lite äpplen och en majsbomb för att locka in dom till helgen. Sedan blir det ett till försök på skogsbocken som jag lockade in i början på augusti. En fin 6 med långa horn. Kan vara lite för smala så han kanske sparas ett år till om han inte är på retur. Han inte spana in honom ordentligt då han upptäckte mig rätt så fort när jag locka in honom. Förresten såg en riktigt grov och stor 6 den 16 med en get som jag trodde var ett större kid innan jag upptäckte att hon stod med en bock. Han ska jag också ta en närmare titt på. Men räven och vildsvinen går först vi har så lite med rådjur så man blir lite snål.

Skitjakt!