Jaktkläder

Jaktkläder, jaktutrustning och jakttillbehör är nått som framförallt vi jägare oftast investerar väldigt mycket på under vårt jaktliv. Du själv som jägare kanske har ett jaktställ för varje jakt/jaktsäsong. Ett lättare jaktställ under vår/sommartiderna, och varmare jaktkläder under vinter säsongen. Man ska ha ”tysta” jaktkläder, camouflage jaktkläder i vissa jakter och ibland vill man bara vara varm, ni fattar. Vi på jaktlivet.se har tagit fram några av våra absoluta favoriter i jaktgarderoben, med en beskrivning och länk i varje produkt där du kan titta mer om produkten eller t.o.m beställa den. Hoppas ni hittar nått ni tycker om av våra jaktkläder, jaktutrustning och jakttillbehör som vi på Jaktlivet rekommenderar.

Här brukar vi fynda varor för ett riktigt bra pris! Klicka här och fynda också!

Chevalier Setter Chevalite PRO 3L Anorak

Detta är Adrians favoritjacka som han använder till all jakt, när det blir kallare gäller det bara att klä sig lite varmare under. Det är en skaljacka som håller dig torr och varm då den är extremt vatten och vindtät. Eftersom den är extra lång håller värmen bättre samt man är alltid tor runt rumpa och ben. Man rör sig smidigt i den, den har väldigt bra och smarta fickor, värmefickor, radiofickor och förvaringsficka på magen som är väldigt praktisk. Den stora magfickan gör att man får plats med mycket och slipper bära på en ryggsäck t.ex. Den har också vattenavvisande dragkedjor samt frontlås med knappar. 

Om ni frågar Adrian på Jaktlivet så får man en väldigt bra jaktjacka värt pengarna.

Chevalier Setter Chevalite PRO 3L Anorak
Chevalier Setter Chevalite PRO 3L Anorak

Chevalier Rough GTX 2.0 Byxa

Melle har denna jaktbyxa och är väldigt nöjd med den, då den håller värmen under dem kalla jaktdagarna, den är stryktålig, relativt vattentät, Gore-Tex, man röra sig smidigt och den är väldigt skön att ha på sig. Denna jaktbyxa är framtagen för hundförare, och har en starkare förstärkning på framsida av benen än baksidan. 

Bra och smarta fickor, som pejlficka och du kan även låsa remmarna vid byxbenets nederdel som vi på jaktlivet tycker är en väldigt bra funktion som jaktbyxor bör ha.

Chevalier Rough GTX 2.0 Byxa
Chevalier Rough GTX 2.0 Byxa

Swedteam underställ Terry Wool Set

Swedteams underställ finns i S – 3XL, och är en värmande underställ med polokrage som har en dragkedja. Materialet är av ullblandning med ullfrottéinsida. Tummgrepp och gylf finns även i understället. Håller den perfekta värmen för säsongens jakter.

Swedteam underställ Terry Wool Set
Swedteam underställ Terry Wool Set

Skjorta Härkila Pajala 

En av Härkilas många jaktskjortor, med fina olika färger så som Tobacco Check, Burnt Orange Check, Willow Green Check, Bright Red Check. 

Vi på Jaktlivet har en varsin Härkila skjorta med just denna modell Pajala, och tycker den är väldigt skön att ha på sig, då den är tjockare och varmare än andra jaktskjortor. Pajala skjortan har även två bra bröstfickor jämfört med andra jaktskjortor, där man får plats med tex mobilen, plånboken och t.o.m jaktradion eller GPS-pejlen.  

Den är i 100% bomull.

Skjorta Härkila Pajala
Skjorta Härkila Pajala

Fleecejacka Pinewood Gabriel

Stickad fleecetröja som har två fickor med dragkedja. 100% polyster och har ett melerat tyg. Finns i färgerna olivmelerad, orangmelerad samt blåmelerad. 

Denna fleecejacka från Pinewood ger den värme man behöver under alla sorters jakter. Under tex skyddsjakterna på vildsvin under sommaren så funkar den här perfekt att ha på sig med en skjorta under.

Underställ, skjorta och denna fleece under jakt jackan när dem kallare jakterna tillkommer. Den oranga modellen när du som hundförare inte alltid vill ha det varmaste på dig för att du går så mycket men vill ändå synas och få lite varme, etc.

Fleecejacka Pinewood Gabriel
Fleecejacka Pinewood Gabriel

Chevaliers Tender byxa

Chevaliers Tender byxa är en lättare byxa, som är mindre avancerad, smidig i hållbart polyamidtyg. Denna jakt/fritidsbyxa är väldigt skön att ha på sig under massa olika jaktformer. En byxa som vi på jaktlivet älskar pga att den är smidig, skön, smarta/bra fickor,  slittåliga materialet. Ben har större rörlighet då de är förböjda på insidan av knäna finns det fickor för knäskydd. Vi som gillar pyrschjakt älskar denna jakt/fritidsbyxa, och om du inte har den så rekommenderar vi på jaktlivet att denna blir ditt nästa köp när det gäller jaktbyxor.

Chevaliers Tender byxa
Chevaliers Tender byxa

Varumärken med hög kvalitet

Här ser du våra utvalda varumärken som vi tycker erbjuder jaktkläder och andra tillbehör av bra kvalitet. Klicka för att se se produkter från de olika varumärkena.

Swedteam Ridge Cap  

En jaktkeps från Swedteam som passar all typ av jakt och fritid. Finns i färgerna DESOLVE Vile och DESOLVE Fire, Alltså camo grön eller orange. Kepsen har en justerbar kardborre i nacken och yttertyget är av 100% polyester.

Swedteam Ridge Cap
Swedteam Ridge Cap

Chevalier Bristol Infinium Beanie High Vis Orange One Size

En stickad varm mössa från Chevaliert med tre olika färger är något som ingen borde tacka nej till en kall höst/vinter dag. Mössan har ett mebran som stoppar vinden vilket gör den vindskyddande och värmeisolerande. Den gröna mössa om du ska ut på pyrschjakt.Den oranga eller röda mössan om du är ute på älgjakt eller kanske drevjakt där du ska synas för passgrannarna och hundföraren. En mössa som jag själv är väldigt nöjd med och som värmer mig under säsongens kallaste jakter.

Chevalier Bristol Infinium Beanie High Vis Orange One Size
Chevalier Bristol Infinium Beanie High Vis Orange One Size

Swedteam Ridge Light Handske DESOLVE® Vei

Grip Veil är en tunn handske från Swedteam som har smarta funktioner. En av dessa smarta funktioner är fingrar med ”smart touch”, som menas att du kan ha handskarna på och klicka med fingrarna på mobilen som om det vore utan handskar.

Bra grepp och känsla som är passande för alla jakter. Men från min egna erfarenhet så kan den bli för kall under vinterns tuffa jaktdagar, men funkar bättre än andra handskar jag har testat och väldigt prisvärd. Den har ullfoder för extra värme.

Swedteam Ridge Light Handske DESOLVE® Vei
Swedteam Ridge Light Handske DESOLVE® Vei

Muck Boot Arctic Sport

Muck Book Arctic Sport är en stövel som finns i storlekarna 37 – 48.

Vikt 2,0 kg/par.

Skafthöjd i storleken 42 är ca 43 cm. 

Alla storlekar är ca 1/2 nr mindre i storleken, så för att få plats med kanske en socka eller om du bara är på gränsen, så köp en större storlek. 

Ingen stövel är bättre än originalet Muck Boot Company och är 100% vattentät och har en 4-vägs stretch/nylonväg. Denna stövel är andningsbar (AIRMESH) som driver ut överflödig fukt och värme, och är fodrad med microfleece. God stötdämpning med utagbar sula. Förstärkt vulkaniserad rå/naturgummi i sulan och runt foten som är förstärkt över tårna, häl och hälsena. 

Denna stövel har en komforttemperatur +15 – 40°C. Stöveln håller sin värme under våra kalla månader, och är perfekt för den aktiva människan i skog och mark. 

Denna stövel säljs som smör i hela Sverige och är enligt oss på jaktlivet väldigt

Muck Boot Arctic Sport
Muck Boot Arctic Sport

Jaktutrustning och Jakttillbehör

Peltor Sporttac

Den klassiska Peltorn som många jägare har runt om i världen.

En drifttid upp till 600 timmar, höja och sänka ljudet med ett enkelt knapptryck som gör att du kan höra bättre runt omkring din omgivning, anslut jaktradion till hörselskyddet och levereras med två olika färger (Grönt och Orange).

En väldigt prisvärd och bra investering för din hörsel.

Peltor Sporttac
Peltor Sporttac

Ståltermos Gråhund

Stabilotherms har en rostfri ståltermos där du kan välja att ha texten gråhund, jämthund, pnjakt eller inget text alls på din termos. Termosen har en vridkork/mugg och rymmer 0,7 L (finns även i 0,5 L).

6h respektive 12h håller värmen i termosen och har en 5 årsgaranti mot fabrikationsfel.

Ståltermos Gråhund
Ståltermos Gråhund

Eka Swingblade Orange

En prisvärd och bra fällkniv som fullföljer sitt värde ute på fält och i slakteriet. Denna modell från Eka har en låsfunktion som du enkelt trycker ner när du ska byta från tex knivbladet till buköppnarbladet. 

Den oranga färger gör så att du inte tappar bort den efter att du lagt ifrån dig kniven under arbetet av urtagning. Den trubbiga nosen förhindrar vom och köttförstöring och håller vassheten väldigt länge om du frågar oss på jaktlivet.

Om du vill titta på fler jaktknivar kan du gå in på Jaktkniv.com. Där finns det recensioner och tester av olika jaktknivar så du hittar den jaktkniven som passar dig bäst.

Eka Swingblade Orange
Eka Swingblade Orange

Eka Slaktset

Eka gör olika prisvärda knivar, och en av dem alla knivarna är Ekas slaktset där du får 3 knivar och en skärpstål som gör att du kan använda detta slaktset hur länge som helst. 

Slaktsetet består av flåkniv, styckkniv, buköppnare och skärpstål.

Eka Slaktset
Eka Slaktset

Primos Trigger Stick Tri – pod Gen III

Primos trigger stick tri – pod Gen III är den senaste genrationens populära benstöd. Detta tripod stöd har tre ben som du genom ett enkelt knapptryck kan du justera höjden med. Du kan enkelt låsa justeringsknappen med ett lås läge som sitter på greppets vänstra sida. Stödet har även ett vridbart huvud.

En sammanfattning med detta stöd så kan du vinkla, vrida, höja och sänka. Den är inprincip helt ljudlöst och ger dig en bättre precision, snabbare skott och framförallt ett säkrare skott. Skjutstödets adapter högst uppe på benstödet där du annars sätter vapnet emellan kan du byta ut, så du istället kan sätta dit tex en kamera eller kikarsikte adapter.

Primos Trigger Stick Tri – pod Gen III
Primos Trigger Stick Tri – pod Gen III

Caldwell XLA Bipod (Svart) 38,4 – 68,5 cm

Vi på Jaktlivet har införskaffat detta stöd och är väldigt nöjda.

Den är lätt, och stabil men det enda negativa med detta skjutstöd är att man inte kan sätta på skjutstödet snabbt på vapnet. Planeringen är därför viktig då det kan låta mycket att sätta på den på vapnet, och det vill man inte att det ska göra i en jaktsituation. Skjutstödet har annars en bra stabilitet i olika underlag, med mjuka gummifötter och man pivoting fäste som tillåter kompensation för lutning i marken på upp till 20 grader. Av denna funktion får du en platt och stabil plattform att skjuta ifrån. 

Finns i storlekarna: 

15,55-22,8 cm = 890kr

22,8-33 cm = 950kr

38,4-68,5 cm = 1190 sek

Caldwell XLA Bipod (Svart) 38,4 – 68,5 cm
Caldwell XLA Bipod (Svart) 38,4 – 68,5 cm

Ljuddämpare Stalon Victor L

Victor L är en av Stalons ljuddämparserie och är framtagen för dem mindre kalibrarna kal. 22 – 6,5×55 och 308. Victor L är en smalare ljuddämpare och är en ersättare till Stalon Compact.

Victor L lanserades med två Victor modeller, Victor och Victor L. Skillnaden på dessa två modeller är att Victor L förlänger ditt vapen. Nästan -4dbc dämpar Victor L, och för mig som äger en Blaser r8:a kal 308 är detta Melles favorit dämpare pga hans korta pipa så ger denna långa och smala ljuddämparen en fin balans med bra dämpning i skottillfället. Med denna ljuddämpare förlänger han sitt vapen med 163mm. En ljuddämpare som han tror alla kaliber 308 ägare kommer att ha som favorit.

Ljuddämpare Stalon Victor L
Ljuddämpare Stalon Victor L

Stalon Neopreneskydd Cordura

Om du nu har beställt en Victor L ljuddämpare så är det kanske dags att beställa ett skydd för den med?

Med detta skydd tar du bort flimret i kikarsiktet. Skyddet har en slitstark codura på ovansidan som tar bort flimret då ljuddämparen kan bli väldigt varm efter några skott på drevjakten eller skjutbanan. Du tar inte bara bort flimret utan även skyddar dämparen från repor och andra tänkbara skador som kan tillkomma till, på och från jakten. Detta skydd har även en förstärkning i kanterna som gör att skyddet sitter ännu bättre på ljuddämparen.

Du kan även tvätta denna produkt utan några som helst problem.

Stalon Neopreneskydd finns i olika modeller.

Stalon Neopreneskydd Cordura
Stalon Neopreneskydd Cordura

Hoppas ni gilla våra tips! Jaktkläder kan vara väldigt individuellt vad man trivs i och inte. Därför kanske dessa vi rekommenderar inte fall för din smak. Gå då in och kika på Jaktkläder.com. En hemsida där de erbjuder tester och recensioner på bra jaktkläder för bra pris med bästa kvalité. De testar allt från jaktkläder för smygjakt, drevjakt samt fågeljakt. Det smidiga med att handla jaktkläder online är att du enkelt kan hitta kläder du gillar samt returnera de flesta har 30 dagars öppetköp så om det inte skulle passa är det inga problem.