Mammas Älgköttbullar
Mammas saftiga älgköttbullar, en god och klassisk måltid med en lyxigare touch!
Ingredienser:
- Älgfärs – Ca 2kg
- Ägg – 2-3
- Lite grädde – 2-3 dl
- Gul lök – 1-2 st
- Salt
- Vitpeppar
Tillbehör:
- Potatis mos
- Brunsås
- Rårörda lingon
- Inlagd gurka
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200grader.
- Fin hacka gullöken och blanda ihop allt väl med älgfärsen. Stek sedan en liten bit av färsen efter att du har blandat så att du känner om kryddningen är ok.
- Rulla sedan färsen till bollar och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Lägg sedan in plåten i ugnen, när ugnen har uppnått 200 grader och vänta tills älgköttbullarna har fått en lite grå ton på köttet. Ta då ut plåten och stek älgköttbullarna.
- Om vätska hamnar på plåten så kan du använda det till brunsåsen. Smaklig måltid!
Smaklig måltid!