Chili con carne utan bönor
En chili con carne med en smak av vilt och en touch av Italien.
Ingredienser:
- Viltfärs – 500 – 800g
- Vitlök – 2 klyftor
- Morötter – 2 st
- Tomatpuré – 1 msk
- Chili – 1 st
- 1 Gullök
- Soya 1/2 – 2 msk
- Salt
- Svartpeppar
- Paprikapulver
- Viltfond – 1/2 msk
- En burk Arrabbiata sås
- Riven parmesanost
- Crème fraîche – Till servering
Görs såhär:
- Lägg i smör/rapsolja till stekningen då du nu skall lägga i den finhackade gullöken, vitlöken och chilin.
- Ha i 1 msk tomatpuré tillsammans med gullöken, vitlöken och chilin och rör om.
- Salt, svartpeppar och paprikapulver kan du blanda ner i viltfärsen innan du lägger den i stekpannan.
- När gullöken, vitlöken och chilin börja få en fin färg skall du lägga ner viltfärsen i stekpannan och röra om allt.
- Tillsätt sedan soya och viltfonden och rör om. När viltfärsen börjar få sin bruna fina färg tillsätter du arrabbiata såsen och morötterna.
- Till servering har du en klick Crème fraîche och riven parmesanost.
Denna maträtt passar perfekt tillsammans med ris eller Penne rigate.
Smaklig måltid!