Redo för den 14:e oktober

I lördag blev det att stressa sig ut till markerna för att skjuta in Blasern innan mörkret föll ner. Körde lite vapenvård helgen innan och skulle nu kolla hur bössan gick efteråt. Jag kör alltid nått enstaka skott efter vapenvård för att kolla så allt står rätt till efter att vapnet blivit ”ren”. Och mycket riktigt hade träffbilden ändrat sig och jag behövde ställa in kikarsiktet. Sköt 2 cm över än vad jag har ställt in på, och 3-4 cm till vänster. Efter att ha ha skjutit in bössan och redo för 14:e oktober så blev det till att åka till en nära vän och käka lite middag. 

Tanken var att åka till Skutskär och gå på spökvandring som dem brukar ha varje år. Nått som jag verkligen rekommenderar för både barn och vuxna då man går spökvandringen ca 15-25 minuter i skogen, med massa läskiga situationer på vägen. Väldigt bra uppstyrt och läskigt, så tummen upp för dem. Men i år blev det ingen spökvandring då kylan gick ner till 2-3 grader och vännerna bangade en efter en. Istället blev det att kolla fotboll och drick en och annan pilsner. 

Inskjutning av min Blaser r8 efter att ha gjort vapenvård

Dagen efter drog jag till skjutbanan för att övningsskjuta lite då jag redan är godkänd för älgjakten. Blev lite skytte och snack med vännen August som även har Instagram kontot Älgflugans Jakt & Hund med två andra jägare. August och jag kom in på snacket om att jag och brorsan var sugna på att skaffa hund, blev snack om några raser och var vårat mål var med hunden. Vilket vilt skulle hunden rikta sig in på att jaga och om det var drevjakt eller ej man skulle använda den till, ja ni fattar. Resultatet hamna på en Grå Wachtel. Har hört mycket bra om den rasen och även sett filmer om hur den jagar, och eftersom att den passar våra marker och vilt bäst så blev man helt plötsligt riktigt sugen på att ta reda på mer info om rasen osv. En förändring i livet som man har tänkt länge på att ta steget och göra, och nu kan det ske inom en snar framtid förhoppningsvis. 

Skitjakt på er önskar vi på Jaktlivet och hoppas ni som var ute på drevjakt i helgen hade en lyckad jakt!